Het huis van de straat - 24-uurse zorg

24-uurse zorg

Een veilige thuishaven


Het Huis van de Straat biedt 24-uurse zorg aan maximaal 18 jongeren. De jongeren wonen in twee panden, het Huis van de Straat & De Horizon van Het Huis. De panden liggen op 5 minuten loopafstand van elkaar en worden door hetzelfde team geleid. Elk pand heeft naast de slaapkamers ruime gemeenschappelijke gedeeltes om samen te eten en te spelen. We houden veel van de natuur en dat is te zien aan onze tuinen. Het Huis heeft een tuin met een ontspannen sfeer waar bamboe en exotische planten groeien. De Horizon heeft een grote moestuin waar we ons eigen fruit en groenten kunnen oogsten.

De jongeren worden bij ons geplaatst via een grote zorg-organisatie of via de gemeente. Het kan zijn dat het verzoek om een plaats vanuit de ouders of verzorgers komt maar het is ook mogelijk dat een jongere tijdelijk uit huis is geplaatst. In het laatste geval speelt Jeugdbescherming Overijssel een belangrijke rol bij de plaatsing. Voordat er geplaatst wordt, kijken we samen of er een goede matching bestaat tussen de groep en de jongere.

De duur van de plaatsing hangt af van wat er nodig is. Er is in principe ruimte voor langdurige plaatsingen, we kunnen plek hebben voor een logeer- of vakantieverblijf en we hebben 1 crisisplaats.