Ons team

Hecht en echt

De huizen worden geleid door Lisette van Rossum en Ellen Schulten. Wim van Rossum heeft om gezondheidsredenen besloten zich terug te trekken als gezinshuisouder. Lisette staat 24 uur per dag paraat en draagt zorg voor de dagelijkse activiteiten. Ellen is verantwoordelijk voor alle indirecte processen die nodig zijn om de groepen te laten draaien.

Het team van begeleiders bestaat uit Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon, Anne, Clement, Marko en Jelle. Ieder teamlid heeft eigen kwalificaties en certificaten (klik voor details op de naam). We vinden het erg belangrijk dat we samen bijeenkomsten en trainingen volgen zodat we als een hecht team blijven groeien. We trekken hier bewust tijd voor uit, als reflectie op de drukte van alledag. We volgen met ons team jaarlijks de volgende opleidingen:

  • de training Weerbaarheid en Bejegening van Zwiers en Kroezen over het identificeren van signaalgedrag en het inzetten van de-escalatie technieken;
  • een eigen reflectie op het werk;
  • een BHV training en brandveiligheids-oefeningen;
  • bijeenkomsten georganiseerd door onze zorgaanbieders waarin actuele onderwerpen aan bod komen zoals het omgaan met verslaving, FAS, zelfbeschadiging & suïcide.

Maja, Anja en Yvonne zijn onze gastvrouwen. Samen zorgen ze er iedere dag voor dat beide huizen netjes en gezellig blijven. Naast het schoonmaken van alle ruimtes doen de gastvrouwen ook de was -en dat is geen wissewasje bij ons! Vervolgens bereiden ze het avondeten voor. Daardoor hebben we 's middags meer tijd om naar alle verhalen te luisteren als de kinderen van school terugkomen.

Han en Ralph zijn onze chauffeurs. Han was vroeger rij-instructeur en is tegenwoordig het bekende gezicht achter het stuur als de jongeren gebracht en gehaald worden naar bezoekjes, afspraken of weekenden. Ralph is in 2019 bij ons komen werken om dit service-team versterken. De chauffeurs zitten zo`n 800 km per week op de weg, dus ze rijden heel wat kilometers af om onze jongeren veilig op de plaats van bestemming af te zetten. Ralph zet zich ook in bij alle klusjes in en om het huis.

Iedereen is in het bezit van een VOG.

Lisette, Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon, Marko en Anne hebben een BHV diploma. Rik is tevens Beheerder BMI.

Lisette en Leon zijn geschoold in het Vlaggensysteem.