Ons team

Hecht en echt

Onze kleine zorginstelling wordt geleid door Lisette van Rossum en Ellen Schulten. Lisette leidt alle dagelijkse processen zodat alle kinderen de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Ellen is verantwoordelijk voor de indirecte processen die hiervoor nodig zijn.

Het team van begeleiders bestaat uit Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon, Anne, Clement en Jelle. Ieder teamlid heeft eigen kwalificaties en certificaten (klik voor details op de naam). We vinden het erg belangrijk dat we samen bijeenkomsten en trainingen volgen zodat we als een hecht team blijven groeien. We trekken hier bewust tijd voor uit, als reflectie op de drukte van alledag. We volgen met ons team jaarlijks de volgende opleidingen:

  • de training Weerbaarheid en Bejegening van Zwiers en Kroezen over het identificeren van signaalgedrag en het inzetten van de-escalatie technieken;
  • een eigen reflectie op het werk;
  • een BHV training en brandveiligheids-oefeningen;
  • bijeenkomsten georganiseerd door onze zorgaanbieders waarin actuele onderwerpen aan bod komen zoals het omgaan met verslaving, FAS, zelfbeschadiging & suïcide.

Maja, Anja en Yvonne zijn onze gastvrouwen. Samen zorgen ze er iedere dag voor dat beide huizen netjes en gezellig blijven. Naast het schoonmaken van alle ruimtes doen de gastvrouwen ook de was -en dat is geen wissewasje bij ons! Vervolgens bereiden ze het avondeten voor. Daardoor hebben we 's middags meer tijd om naar alle verhalen te luisteren als de kinderen van school terugkomen.

Ralph is onze chauffeur. Hij is het bekende gezicht achter het stuur als de jongeren gebracht en gehaald worden naar bezoekjes, afspraken of weekenden. Hij rijdt heel wat kilometers af om onze jongeren veilig op de plaats van bestemming af te zetten. Ralph zet zich ook in bij alle klusjes in en om het huis.

Iedereen is in het bezit van een VOG.

Lisette, Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon en Anne hebben een BHV diploma. Rik is tevens Beheerder BMI.

Lisette en Leon zijn geschoold in het Vlaggensysteem.

Lisette, Ellen, Eugenie en Patricck zijn SKJ geregistreerd.