Het huis van de straat - Ons team

Ons team

Hecht en echt

Onze kleinschalige zorginstelling wordt geleid door Lisette van Rossum en Ellen Schulten. Lisette leidt alle dagelijkse processen zodat alle kinderen de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Ellen is verantwoordelijk voor de indirecte processen die hiervoor nodig zijn.

Het team van begeleiders bestaat uit Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Leon, Anne, Clement, Jelle en Maartje. Ieder teamlid heeft eigen kwalificaties en certificaten (klik voor details op de naam). We vinden het erg belangrijk dat we samen bijeenkomsten en trainingen volgen zodat we als een hecht team blijven groeien. We trekken hier bewust tijd voor uit, als reflectie op de drukte van alledag. We volgen met ons team jaarlijks de volgende opleidingen:

  • de training Weerbaarheid en Bejegening van Zwiers en Kroezen over het identificeren van signaalgedrag en het inzetten van de-escalatie technieken;
  • een eigen reflectie op het werk;
  • een BHV training en brandveiligheids-oefeningen;
  • bijeenkomsten over actuele onderwerpen zoals het omgaan met gamen, verslaving, FAS, zelfbeschadiging & suïcide.

Anja, Yvonne en Wilma zijn onze gastvrouwen. Samen zorgen ze er iedere dag voor dat beide huizen netjes en gezellig blijven. Naast het schoonmaken van alle ruimtes doen de gastvrouwen ook de was -en dat is geen wissewasje bij ons! Vervolgens bereiden ze het avondeten voor. Daardoor hebben we 's middags meer tijd om naar alle verhalen te luisteren als de kinderen van school terugkomen.

Mike is de officemanager van onze groepen. Hij helpt Ellen met administratieve processen zoals het voorbereiden van de jaarlijkse ISO audit en bijhouden van alle registraties. Dit is in de Jeugdzorg erg belangrijk.

Ralph is onze chauffeur. Hij is het bekende gezicht achter het stuur als de jongeren gebracht en gehaald worden naar bezoekjes, afspraken of weekenden. Hij rijdt heel wat kilometers af om onze jongeren veilig op de plaats van bestemming af te zetten. Ralph zet zich ook in bij alle klusjes in en om het huis. André heeft zich bij ons als vrijwilliger aangemeld om ook te rijden. Daar zijn we erg blij mee, vooral in het weekend moet er veel gehaald en gebracht worden.

Iedereen is in het bezit van een VOG.

Lisette, Eugenie, Patrick, Leon, Rik, Dennis, Jelle en Anne hebben een BHV diploma. Rik en Dennis zijn tevens Beheerder BMI.

Lisette en Leon zijn geschoold in het Vlaggensysteem.

Lisette, Ellen, Eugenie, Patrick en Anne zijn SKJ geregistreerd.