Het huis van de straat - Begeleiding 18+

Begeleiding 18+

Coaching en zorg op maat


De overgang naar zelfstandigheid is voor alle jongeren een belangrijke fase in het leven. Het is een tijd waar je leert wat het betekent om echt zelfstandig in het leven te staan. Het is ook de periode waarin je belangrijke beslissingen moet nemen die bepalend zijn voor je toekomst. Als een jongere uit een gezinsgroep 18 jaar wordt, valt hij of zij in principe niet meer onder de Jeugdzorg. Maar stap naar een zelfstandig leven is dan vaak nog te vroeg. De jongere kan vaak geen beroep doen op een hecht netwerk van volwassenen om begeleiding en steun. De Horzon biedt deze jongeren een plek waar ze onder 24 uurse toezicht op een natuurlijke wijze de mate van zelfstandigheid bereiken die bij hen past.  

De begeleiders geven  hulp en advies bij de persoonlijke verzorging, het omgaan met geld, het vinden van de juiste opleiding of werk, het opbouwen van sociale contacten en het omgaan met instanties. We helpen de jongeren om een passende en positieve rol te vinden als jong volwassenen in onze samenleving.

We vinden het belangrijk ouders en verzorgers woor mogelijk bij deze verzelfstandiging te helpen. Daar waar mogelijk, nemen zij taken van dit proces over.