Een unieke zomer

Van 4 juli tot en met 16 agustus 2020 staat het huis van Ellen en Laurent in Frankrijk open voor jongerenopvang.

Twee ervaren begeleiders uit ons vaste team reizen samen met jongeren die een vakantieplek nodig hebben vanuit Nederland naar het kleine dorpje Saint Projet. Dit typisch franse plattelandsdorp ligt tussen Sarlat en Cahors, dichtbij de rivier de Dordogne.

De streek staat bekend om de mooie natuur, de vele kastelen en de prehistorische grotten. Op de agenda staat natuurlijk een bezoek aan een kasteel waar we ridders zien en waar prinsen en prinsessen rondlopen. We dalen af in een bootje in de oer-oude grot Padirac waar onze voorouders duizenden jaren geleden hun sporen hebben achtergelaten.

Voor onze boodschappen gaan we naar de markt. In de regio is er iedere dag een kleine markt in de buurt waar boeren uit de omgeving gezond vlees, mooie groenten, vers fuit en zuivelproducten verkopen. Onze aankopen koken we samen met de jongeren tot een heerlijk en gezellig avondeten. De kip gaat aan op het spit, het vlees grillen we op onze BBQ en de groenten en het fruit worden op franse wijze verwerkt!

De vakantie is erg sportief met veel veel buitenspelen, zwem-activiteiten & kano-varen in de Dordogne.

De jongere kinderen krijgen een kamertje in het huis, voor de wat oudere kids staan er tenten in de tuin.

Ellen, Laurent, de groepsleiders en 2 assistent-begeleiders slapen ter plaatse zodat we met z'n allen een geweldige vakantie kunnen beleven.

Voor informatie over beschikbaarheid, data, aanreis-mogelijkheden en tarieven van dit bijzondere zomerkamp kunt u contact opnemen met Ellen op 06 20 93 55 45 of via het e-mail adres eschulten@hethuisvandestraat.nl