Het huis van de straat - Een unieke zomer

Een unieke zomer

Deze zomer staat het huis van Ellen en Laurent in Frankrijk weer open voor jongerenopvang.


Elke paar weken rijden er (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) 2 à 3 ervaren begeleiders met een groepje van maximaal 8 jongeren vanuit Nederland naar het kleine dorpje Saint Projet en terug. Saint Projet is een typisch Frans plattelandsdorp in de buurt van Sarlat en Roacamadour, dichtbij de rivier de Dordogne.

De streek staat bekend om de mooie natuur, de vele kastelen en de prehistorische grotten. Op de agenda staat natuurlijk een bezoek aan een kasteel waar we ridders zien en waar prinsen en prinsessen rondlopen. We dalen af in een bootje in de oeroude grot Padirac en bezoeken plekjes waar onze voorouders  geleden hun sporen hebben achtergelaten.

De vakantie is erg sportief met veel buitenspelen. We gaan kanovaren in de Dordogne, beleven avonturen in de grote bossen in de omgeving, zwemmen in de rivieren en doen mee aan het sporttoernooi in het dorp met voetbal, ping-pong en jeu de boules wedstrijden. We rekenen erop dat ons Oranje-team een paar madailles binnenhaalt!

Het eten komt uit onze eigen moestuin of van de locale markt. Boeren uit de omgeving verkopen gezond vlees, mooie groenten, vers fruit en zuivelproducten. Onze aankopen koken we samen met de jongeren tot een heerlijk en gezellig avondeten. De kip gaat aan op het spit, het vlees grillen we op onze BBQ en de groenten en het fruit worden op Franse wijze verwerkt.

De jongere kinderen krijgen een kamertje in het huis of een individuel tent in de tuin. Ellen, Laurent en de groepsleiders slapen ter plaatse zodat we met z'n allen een geweldige vakantie kunnen beleven.
Het is al met al een mooie gelegenheid om een bijzondere ervaring op te doen in het buitenland.

Download de flyer met verdere informatie over data, aan-reismogelijkheden en tarieven van dit bijzondere zomerkamp. Stuur het aanvraagformulier op naar info@hethuisvandestraat.nl en we nemen contact op! 

21, rue de la Fontaine, 46300 Saint Projet, Frankrijk