Ons team

Hecht en echt

De huizen worden geleid door Lisette en Wim van Rossum en Ellen Schulten. Lisette en Wim staan 24 uur per dag paraat en dragen zorg voor de dagelijkse activiteiten. Ellen is verantwoordelijk voor de indirecte processen. Om de taken onderling te verdelen, hebben ze zich ieder met twee woorden getypeerd. Wim koos voor Mens en Basis, Lisette voor Communicatie en Organisatie en Ellen voor Strategie en Kwaliteit. Dit is een hele duidelijke indicatie gebleken voor de persoonlijke inbreng van het drietal.

Het team van begeleiders bestaat uit Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon, Lisa en Anne. Iedereen heeft zijn / haar eigen kwalificaties en certificaten, klik voor details op de naam. We vinden het erg belangrijk dat we samen bijeenkomsten en trainingen volgen zodat we als een hecht team verder groeien. We trekken hier bewust tijd vooruit, ook als reflectie op de drukte van alledag. We volgen met ons team de volgende jaarlijkse trainingen:

  • de training Weerbaarheid en Bejegening van Zwiers en Kroezen over het identificeren van signaalgedrag en het inzetten van de-escalatie technieken;
  • eigen reflectie op het vak in een coaching-dag;
  • BHV en brandveiligheids-oefeningen;
  • bijeenkomsten georganiseerd door onze keten-partners waarin relevante onderwerpen aan bod komen zoals het omgaan met verslaving, FAS, zelfbeschadiging & suïcide.

Maja en Anja zijn onze gastvrouwen. Samen zorgen ze er iedere dag voor dat beide huizen netjes en gezellig blijven. Naast het schoonmaken van alle kamers doen Maja en Anja ook de was -en dat is geen wissewasje bij ons! Ook bereiden ze het avondeten voor. Daardoor kunnen Lisette en Wim 's middags naar alle verhalen luisteren als de kinderen van school terugkomen.

Han en Ralph zijn onze chauffeurs. Han was vroeger rij-instructeur en is tegenwoordig het bekende gezicht achter het stuur als de jongeren gebracht en gehaald worden naar bezoekjes, afspraken of weekenden. Ralph is in 2019 bij ons komen werken om dit service-team versterken. De chauffeurs zitten zo`n 800 km per week op de weg, dus ze rijden heel wat kilometers af om onze jongeren veilig op de plaats van bestemming af te zetten.

Iedereen heeft een VOG, Lisette en Wim hebben daarbij een GVA.

Lisette, Eugenie, Patrick, Rik, Dennis, Maikel, René, Leon, Lisa en Anne zijn in het bezit van een BHV diploma.

Lisette en Leon zijn geschoold in het Vlaggensysteem.