Ons team

Hecht en echt


Maja en Anja zijn onze gastvrouwen. Samen zorgen ze er iedere dag voor dat beide huizen netjes en gezellig blijven. Naast het schoonmaken van alle kamers doen ze ook de was en dat is geen wissewasje bij ons! Ook bereiden ze het avondeten voor. Daardoor kunnen Lisette en Wim 's middags naar alle verhalen luisteren als de kinderen van school terugkomen.

Eugenie is onze doorgewinterde steun en toeverlaat. Eugenie heeft meer dan 10 jaar ervaring in de zorg en dat is goed te merken. Met haar tomeloze energie vindt Eugenie altijd vol plezier een nieuwe taak op haar pad. Sinds maart dit jaar is Thomas het team komen versterken. Thomas is via een omweg in de journalistiek in dit mooie vak beland en heeft er zijn hart aan verpand. Thomas zet zich nu al  al zo'n 15 jaar in voor kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Rik heeft zich is in juli bij het team aangesloten. Rik heeft ook 15 jaar ervaring in het vak en is vooral

Leon, René, en Jeroen zijn onze groeps-assistenten. Ze hebben ieder hun eigen specialiteit. Leon heeft vroeger zelf in ons Huis gewoond en geeft daarmee een bijzonder voorbeeld aan de jongeren in de groep. Hij heeft zijn diploma Pedagogisch Werk niveau 3 op zak en is bij ons bezig met een leerwerktraject om niveau 4 te halen. René is naast groeps-assistent in beide huizen onze onmisbare hulp bij alle administra-tieve processen die belangrijk zijn om de kwaliteit van ons werk te waarborgen. Jeroen volgt net als Leon aan het ROC van Twente de beroepsopleidende leerweg PW niveau 4.

Dan is er Patrick. Patrick is bijna altijd in de Horizon te vinden. Hij verzorgt de avond- en de nachtdiensten. Patrick is daarbij onze super-klusjesman en tuin-specialist. Dat is goed te zien aan alles wat groeit en bloeit om de huizen!

Han Beerlage is onze chauffeur. Han was vroeger rij-instructeur en is tegenwoordig het bekende gezicht achter het stuur als de jongeren gebracht en gehaald worden naar bezoekjes, afspraken of weekenden.

Tenslotte is er Anne, onze stagiere die de HBO opleiding Social Work volgt. De stage beviel zo goed dat Anne nu bij het team ingezet wordt als er tijdens de vakanties en de weekenden veel kinderen op de groep blijven. Anne gaat komend jaar opnieuw een stage volgen.

De huizen worden geleid door Lisette en Wim van Rossum en Ellen Schulten. Lisette en Wim staan 24 uur per dag paraat en dragen zorg voor de dagelijkse activiteiten. Ellen is verantwoordelijk voor de indirecte processen. Om de taken onderling te verdelen, hebben we ons eens met twee woorden getypeerd. Wim koos voor Mens en Basis, Lisette voor Communicatie en Organisatie en Ellen voor Kwaliteit en Strategie. Dit is een hele duidelijke indicatie gebleken voor de persoonlijkheid en de inbreng van ieder van ons drieën.

Opleidingen en kwalificaties
Lisette heeft de dipmoma`s MBO agogisch werk, HBO Inrichtingswerk, Middel Management en Hoger Management. Lisette en Wim hebben ieder meer dan 20 jaar ervaring in het Jeugdwerk. Ellen is doctoranda in de Filosofie en heeft een MSc Toegepaste Onderwijskunde.

Eugenie heeft een opleiding aan de academie voor beeldende kunst gevolgd. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in de zorg. Daarnaast heeft ze gewerkt als tandartsassistente en medisch secretaresse. Eugenie is bezig dit om te zetten in een EVL certificaat.

Thomas heeft een HBO diploma in de journalistiek. Hij heeft zijn hart verloren aan het sociale werk met kinderen en doet dit nu al 15 jaar. Hij heeft zich bijgeschoold door het uitvoeren van talloze trainingen op dit gebied.

Leon heeft de opleiding Pedagogisch Werk, niveau 3 aan Het ROC in Almelo afgesloten. Hij heeft stage gelopen bij onderwijscentrum het Roessingh, bij zorgboerderij Erve Remerman en bij Avelijn DAC de Marke. Hij volgt nu de leerweg Pedagogisch Werk 4.

René volgt de opleiding Human Resource Business Management aan de Saxion Hogeschool Enschede.

Jeroen volgt de opleiding Pedagogisch Werk 4 aan Het ROC met een leer/werkplek bij ons.

Patrick heeft de Helicon opleiding voor hovenier afgesloten in Nijmegen en heeft 6 jaar ervaring met het begeleiden van jongeren van de JP van de Bent Stichting locatie KVT huis te Apeldoorn.

Han is oud-rijinstructeur en heeft jarenlange ervaring in het veilig vervoeren van passagiers.

Iedereen die met de kinderen werkt heeft een VOG, Lisette en Wim hebben daarbij een GVA.

Lisette, Patrick, René, Leon en Eugenie zijn in het bezit van een BHV diploma.

We vinden het erg belangrijk dat we samen bijeenkomsten en trainingen volgen zodat we als een hecht team verder groeien. We trekken hier bewust tijd vooruit, ook als reflectie op de hectiek van de dagelijke praktijk.

In 2017 heeft het hele team met goed gevolg de drie daagse cursus "Weerbaarheid en bejegening" gevolgd.
In 2018 hebben we met het team een trainingsdag gehouden waar de thema's samenwerken en kwetsbaarheid van het vak centraal stonden.
Het team volgt regelmatig samen Tactus bijeenkomsten die georganiseerd worden samen met Intermetzo. Hierin wordt op thematische wijze moeilijke thema's besproken zoals omgaan met verslaving, FAS, zelfbeschadiging & suïcide.

Lisette, Leon en Jeroen zijn geschoold in het Vlaggensysteem.

We hebben samen in het voorjaar 2018 een teamdag gehouden onder leiding van Rene Cornelissen waarin op hele integere wijze de onderwerpe hechting, afstand en nabijheid besproken zijn. Het uitganspunt: Ons team: hecht en echt kwam volledig tot zijn recht!