24-uurse zorg

Een veilige thuishaven

 

Het Huis van de Straat biedt 24-uurse zorg aan maximaal 18 jongeren. De jongeren wonen in twee panden. In Het Huis wonen de jongste kinderen en in de De Horizon de wat oudere jongeren. De panden liggen op 10 minuten loopafstand van elkaar en worden door hetzelfde team geleid. Elk pand heeft 8 slaapkamers en ruime gemeenschappelijke gedeeltes om samen te eten en te spelen. We houden veel van de natuur en dat is te zien aan onze tuinen. Het Huis heeft een tuin met een ontspannen sfeer waar bamboe en exotische planten groeien. De Horizon heeft een grote moestuin waar we ons eigen fruit en groenten kunnen oogsten.

De jongeren worden bij ons geplaatst via een grote zorg-organisatie of via de gemeente. Het kan zijn dat de het verzoek om een plaats door ouders of verzorgers is gemeld maar het is ook mogelijk dat de jongeren tijdelijk uit huis zijn geplaatst. In het laatste geval speelt bureau Jeugdbescherming een belangrijke rol bij de plaatsing. Voordat er geplaatst wordt, kijken we samen of er een goede matching bestaat tussen de groep en de jongere. Dit gebeurt door het behoefte-profiel van de jongere te vergelijken met het Portfolio van Het Huis van de Straat.

De duur van de plaatsing is afhankelijk van de vraag. Er is in principe ruimte voor lang durende plaatsingen en voor korter durende crisis plaatsingen.